Melyek azok a weboldal design trendek, melyeket 2021-ben mindenképpen vegyél figyelembe?

Folyamatosan növekszik az online térbe történő tevékenységeink hossza, mely a pandémia alatt csak tovább növekedett. Sok cég áttért  az online térbe, illetve már szinte mindent el lehet intézni otthonról az internet segítségével. Az már nem jelent versenyelőnyt, hogy rajta vagyunk a világhálón, de a weboldal design segítségével ezen változtathatunk. Most már ki kell tűnni a tömegből és egyedi weboldalt készíteni, amit élménnyel és könnyedén tud használni a felhasználó, ezzel elősegítve azt, hogy visszatérjen a későbbiekben az oldalunkra, sőt megossza vagy esetleg ajánlja másnak.

Weboldal design trend: természetesség és natúr színek

Amennyiben kíváncsi vagy melyek azok a weboldal design-os trükkök, illetve trendek, melyeket idén érdemes beépíteni a honlapod arculatába, akkor érdemes tovább olvasnod!

Természetesség és natúr színek, ezek a weboldal design fő szempontjai

Az emberek egyre inkább túltelítődnek a harsány és sötét színekkel, ezért egyre nagyobb térhódítást nyernek a természetközelibb és némított színek. Ezek azok az árnyalatok, melyek alacsony telítettségűek, kicsit mattabb és tompább árnyalatúak. Volt már fehérség őrület, tavaly a sötét színek hódítottak, azonban most igyekeznek a designerek megtalálni az arany középutat a visszafogott színekkel.

A lágy földszínek most nagyon nagy térhódításnak örvendenek, hiszen ezzel lehet sugározni a természet közelségét, a környezet fontosságát, a minimalista értékrendet. Ezek mind népszerűek lesznek idén weboldal design téren.

Plusz előny, hogy ezek a tompább színek kevésbé fárasztják a szemet, ami a megnövekedett képernyőnézés következtében kiemelt fontosságnak örvend.

Hódít a szemcsésség, a színátmenet és a retro a weboldal design terén

Érdekes, de úgy néz ki a szemcsés weboldal design egyre népszerűbbé válik, ami visszahozza kicsit a retro képvilágot. Egyre több design épül erre a sémára, továbbá a színátmenet is újra hódít. 

Emellett a nosztalgia a betűtípusokba is feltűnik, ugyanis visszatérnek a régi, igazi retro időkből való tipográfiai elemek. 

Weboldal design trend: hódít a szemcsésség

A 3D továbbra is népszerű grafikai megoldás marad

Már a tavalyi évben is elindult a 3D-s őrület, ami idén is maradni fog a trendek között, melyek egyre élethűbben jelennek meg a weboldalakon. Az egyre nagyobb kijelzők és egyre jobb felbontású képernyők sokkal jobban visszaadják egy weboldal design-ját. Ez is egy szuper megoldás!

A montázsok is egyre népszerűbbek, így nem lesz meglepő, ha idén sokszor fogunk találkozni a 3D-s rajzok fényképekkel vagy lapos illusztrációkkal való kombinálásával.

Vajon előre tör a vízszintes görgetés a weboldal design-ban?

Egy igazán érdekes irány kezd kibontakozni a weboldalak elrendezésében, amit csak a legbevállalósabbak kezdenek el itt-ott használni, azonban a szokatlan újdonság lehet, hogy teret nyer a weboldal design 2021 trendjei között. Nem másról beszélünk itt, mint a vízszintes görgetésről!

Furcsán hangzik, nem? Pedig egy meghökkentő elemként, jól design-olva figyelemfelkeltő és esztétikus is lehet. Azonban ezt nem szabad erőltetni, inkább a sok kép elhelyezésekor, képgalériaként működik jól a vízszintes mozgatás. Ezen az oldalon például nagyon ízléses kivitelezés!

Videót a weboldalra!

Minél több játékosság és mozgás van a weboldalon, annál jobban felkelti a felhasználó figyelmét. DE! Nem szabad, hogy túlzsúfolt legyen az összhatás, hiszen az inkább visszataszítást vált ki az odalátogatókból. Fontos az egyszerűségre törekedni weboldal design terén, amikor vizuális elemeket, szövegeket, videókat és audiót egyszerre használsz a honlapodon. Minden egyes eszköz szolgálja a figyelemfelkeltést, de ne akadályozza a tartalom hozzáférhetőségében. 

Plusz tipp, hogy a videó inkább kattintásra induljon, ne legyen elhelyezve automatikusan elinduló hang vagy videó, mert nagyon zavaró tud lenni.

Hódít a kézi rajz is

Biztosan te is egyre többet találkozol rajzolt illusztrációval, mellyel a már említett egyszerűséget és letisztultságot akarják közvetíteni a designerek. A weboldal merev struktúráját megtörik ezek a barátságos grafikai elem, kicsit kimozdítva minket a digitális világból.

Használj egyedi kurzort

Még több játékosságot csempészhetsz az oldalad designjába, ha az alapértelmezett nyíl helyett valami figyelemfelkeltő, jól megválasztott kurzor használata érdekessé teheti a honlapot. Például így!

Geometria, geometria, geometria

Szerintem senki nem lepődik meg azon, hogy a letisztult geometrikus formák az idei évben is népszerűek lesznek. Ezzel a trenddel is bejön a letisztultság és minimalizmus iránti vágy. Ügyelni kell a kontrasztra, megfelelő színekhez kell nyúlni és látványos grafikai megoldásokat tudunk létrehozni grafikai alakzatokat alkalmazva. Ezen az oldalon például a vonalak és téglalapok használata nagyon esztétikus lett!

Készíts bátran kollázsokat!

Kollázsként különböző médiumokat, például grafikákat, fotókat, illusztrációkat, szöveget és rövid videót vegyíthetünkünk ízlésesen. Azonban nagy kihívás, hogy ennyi elemet vegyítve, mégse telítsük túl az oldalt. Ha jól sikerül a kollázs, akkor viszont nagyon ütős tud lenni! Például így!

Weboldal design trendek közé tartozik a kollázsok készítése is

Játssz bátran az alakzatokkal, használj tompább színeket, mellőzd a túlzsúfoltságot, törekedj a letisztult és egyszerű kompozícióra! Elővehetsz egy kis retrót, de emellett implementálhatsz modernebb újításokat: 3D-t, rövid videókat, egyedi kurzort. Törekedj letisztult design-ra minden téren, és emeld magasba a felhasználói élményt 2021-be!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

További bejegyzéseink

Hírlevél

Szeretnél az elsők között értesülni legfrissebb blogcikkeinkről!?
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Adatvédelmi szabályzat *