Canva, az egyik legnépszerűbb képszerkesztő – kipróbáltuk!

Te ismered már? Használtad is? Mi igen, és elmeséljük, milyen tapasztalatokat gyűjtöttünk.

Ha van saját weboldalad, ha rendszeresen blogot írsz, vagy posztolsz social media csatornákon, szükséged lehet egy hatékony képszerkesztőre.

Az egyik legjobb online alkalmazás erre a célra jelenleg a Canva. A Canva sokoldalú, könnyen kiismerhető, nagyon hatékony eszköz lehet használója kezében.

Összeszedtük, milyen előnyei lehetnek:

  • Ingyenes, vagyis “freemium” modellben működik. Freemium egy olyan üzleti modell, ami egy terméket vagy szolgáltatást ingyenesen hozzáférhetővé tesz, de az extra funkciókért, szolgáltatásokért vagy virtuális javakért már díjakat számol fel a felhasználójának.
  • Canvánál sok funkció ingyenes, jó sablonok, hátterek, fotók, esetlegesen a komolyabb grafikai elemekért, egyéb fotókért kell fizetni.
  • A Canva online program, azaz nem kell letöltened a saját számítógépedre, és bármikor hozzáférhetsz a rengeteg elemekhez.
  • Nagyon sok sablon található a programban, ezek mind jól használhatóak és ingyenesek. A mintákat természetesen módosíthatod is kedvedre.
  • Vannak előre beállított kész anyag méretek. Nemcsak a social posztméretek vannak fenn, hanem akár szórólapot, önéletrajzot vagy plakátot is tervezhetsz. Viszont észrevettük, hogy a gyakorta változtatott social posztméreteket nem mindig követi a Canva.
  • Profi grafikai tudás nélkül is hatékonyan használható.
  • Beépített képtár. A Canva saját képtárral is rendelkezik, ahonnan jogtisztán, és sokszor ingyenesen tölthetsz le fotót, amiket aztán rögtön szerkeszthetsz is.

A használathoz először létre kell hoznod a saját Canva fiókodat. Regisztrálni több fiókkal is lehet. Ha ez megvan, kezdődhet is a szerkesztés Választhatsz sablont, de egyedi méretre is beállíthatod.

Minden munkád tárolva lesz a Canvában, bármikor újra elő lehet venni a korábbiakat is.

Mi kipróbáltuk, és tetszett. Persze több tucat hasonló képszerkesztő van még, kísérletezz bátran és találd meg a hozzád legjobban passzolót.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

További bejegyzéseink

Hírlevél

Szeretnél az elsők között értesülni legfrissebb blogcikkeinkről!?
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Adatvédelmi szabályzat *