E-marketing szótár

4P – Más néven marketingmix. A 4P az angol nyelvű kezdőbetűit jelzi a 4 alapelemnek: Product, Price, Place, Promotion (Termék, Ár, Hely, Promóció).

A/B split – Két különböző kampányelem (szöveg, kép, hírlevél stb.) egyidejű, azonos mintavételű vizsgálata. Például a hírlevéllistánk fele részének küldjük az A változatú szöveget, majd ugyanennyi személynek a B szövegváltozatot, így az A/B split teszttel mérhetjük, melyik hatékonyabb (melyik konvertál jobban). Split runnak is nevezik.

Advertorial – Szerkesztőségi cikk, reklám. Olyan fizetett és jelzett tartalom, melyet marketingkommunikációs (reklám) célból rendeltek meg. Magyarországon a sajtótermékek jellemzően médiaajánlataikban PR-cikknek nevezik.

AdWords – A Google keresőhirdetési szolgáltatása. Használatával a kereső találati oldalán, valamint az AdSense rendszerbe belépő weboldalakon jelenhetünk meg.

Affiliate – Partnerprogram. A programban részt vevők tovább ajánlják a program tulajdonosának termékét, cserébe az ajánlásnak köszönhető vásárlások után jutalékot kapnak a program tulajdonosától.

AIDA modell – A reklámok hagyományos fölépítése: először a figyelem fölkeltése (A mint attention), ezután az érdeklődés fölkeltése (I mint interest), majd a vágy felkeltése (D mint desire), végül pedig aktiválás (A mint activation).
Algoritmus, algoritmusfrissítés – a keresők programja, amivel felmérik és rangsorolják az internetes tartalmakat. Az algoritmust folyamatosan frissítik, mert a net is változik, illetve küzdenek a webszpem ellen. Nevezetes algoritmusfrissítés a Google „állatkertje”: Panda, Pingvin, Kolibri stb, mely mind egy nagyobb változtatást takar.

Anchor text – Horgonyszöveg, linkszöveg.

ATL – „Above the Line”, azaz vonal fölötti reklámkommunikáció, ami a legklasszikusabb hirdetési megoldásokat jelenti: megjelenés a tömegmédiában (tévészpotok), reklám a rádióban, újsághirdetés, plakátozás stb. Ellentéte a BTL.

AV – Hirdetés megjelenésének száma.

B2B (Business to Business) – A cégek közötti piac. Amikor cégvezetőknek szeretnénk eladni termékünket/szolgáltatásunkat.

B2C (Business to Consumer) – Felhasználói piac. Amikor végfelhasználóknak, magánszemélyeknek értékesítünk.

Back-end – A háttérben futó, a látogatók számára nem látható, de az oldal működéséhez szükséges (például egy adminisztrációs rendszer, programozás, tartalomkezelő).

Banner – Egyik legrégebbi hirdetéstípus az interneten. Általában néhány képkockából álló mozgókép, egyfajta virtuális reklámtábla. Leggyakrabban weboldalak fejlécében, oldalsávjaiban, valamint egyes cikkek bekezdései közt találkozhatunk velük.

Benefit – Termékelőny, melynek bemutatására különös hangsúlyt fektetünk, mert ez adja el a terméket.

Black hat – Olyan SEO/SEM-tevékenység, amikor tiltott módszerekkel próbálunk rangsorolási előnyhöz jutni. Ha észreveszik, hogy manipulálni akarjuk a keresőt, akkor megbüntethet az algoritmus (hátrébb sorol, deindexel). Ellentéte a white hat. Egyes felfogás szerint minden keresőoptimalizálás black hat, még akkor is, ha elfogadott módszerekkel végezzük.

Blog – Online napló. Az üzleti életben az érdeklődőkkel való kapcsolattartásra és imázsépítésre használják leginkább.
Brand – márka, egyedi megkülönböztető jelzéssel ellátott termék.

Brief – A megbízó által az ügynökségnek, esetenként az ügynökség által az alvállalkozóknak biztosított dokumentum, mely a kampány részleteit tartalmazza.

Bounce rate – lepattanás. A látogató az érkezési oldalt bezárja anélkül, hogy egy másik aloldalra lépett volna. A kereső ezt úgy értelmezi, hogy az oldal rossz minőségű, nem releváns. Értelemszerűen minél alacsonyabb, annál jobb. Egyes oldalaknál az oldal jellege miatt magas lesz (1 oldalas landing page).

Büdzsé – költségvetés.

Call to action – Az a felszólítás, amellyel megmondod a látogatónak, hogy mit szeretnél vele elvégeztetni. Tipikus példája az „iratkozz fel”, „hívj”, „töltsd ki az alábbi űrlapot”.

CMS (Content Management System) – Tartalomkezelő rendszer. Segítségükkel átlagos számítástechnikai ismeretekkel is létrehozhatunk általános célú honlapokat.

Cold Call – Hideghívás. Ha úgy vesszük fel valakivel a kapcsolatot telefonon keresztül, hogy korábban nem voltunk vele kapcsolatban, illetve nem értesült róla, hogy keresni fogjuk.

Content – Tartalom

Copy – Szöveg, jellemzően marketingszöveg

Copywriter – Marketing szövegíró, reklámszövegíró, értékesítési szövegíró

Copywriting – Marketing/értékesítési célú szövegírás

CPC (Cost Per Click) – Egy átkattintás költsége a hirdetéseknél

CRM (Customer Relationship Management) – Ügyfélkapcsolat-kezelés. A CRM szoftverek nagy segítséget nyújtanak abban, hogy tömegesen testre szabhassuk a termékünket.

Cross-selling – Keresztértékesítés. Az értékesítés után felajánlasz az ügyfelednek olyan kiegészítő termékeket, amelyekre szintén szüksége lehet (pl. ha az ügyfeled vett egy adag kontaktlencsét, akkor logikus cross sell hozzá a tisztítófolyadék).

CSR (Corporate Social Responsibility) – A vállalat társadalmi felelősségvállalása, pl. alapítványok támogatása, környezetvédelem, kellemes munkahelyi környezet megteremtése.

CT – kattintások száma.

CTR (Click-through Rate) – A hirdetésre kattintások aránya. Azaz az átkattintások száma osztva a megjelenések számával
Dance – Ideiglenes hátra- vagy előresorolás a Google találati listájában.

Direct marketing – Amikor a célcsoport tagjainak névre szóló ajánlatot küldünk. Általában levél, közvetlen értékesítés, vagy email formájában történik.

Dofollow – Teljes értékű hivatkozás egy weboldalról egy másikra. A Google rel=”nofollow” attribútuma egy weblap forráskódjában arra utasítja a keresőrobotot, hogy a hiperhivatkozást ne vegye figyelembe (a kereső szabályzata alapján például fizetett hirdetéseknél kell használni). A dofollow link olyan hivatkozás, amelynél nincsen nofollow attribútum, tehát hagyományos, teljes értékű link.

Domén – Internetes tartománynév, egy weboldal elérhetősége. Angolul domain. Nem azonos az URL-lel.

DM (Direct Mail) – Névre szóló reklámlevél.

eDM – Elektronikus direkt levél, vagyis emailben kapott hirdetési, információs anyag.

Egyedi látogató – Olyan látogató, aki egy adott weboldalt egyszer letöltött. Rövidítése: UV. Az oldalletöltési értéknél relevánsabb, mivel minden egyedi személyt (pontosabban IP-címet) csak egyszer rögzít a webanalitikai rendszer, így az egyedi látogatók számában a visszatérő felhasználók is egyénenként csak egyszer jelennek meg.

Flekk – Nyomdai oldal, jellemzően 1500–2000 karakter.

Forgalom – Az oldaladra érkező látogatók. Beszélhetünk a forgalom minőségéről (célzott-e, avagy célzatlan látogatók jönnek), illetve az érkezésük szerint keresőforgalomról, Facebook-forgalomról stb.

Headline – Főcím. A hirdetésed, cikked vagy bármely anyagod címe (vagy a borítón levő kiemelt mondat), amellyel egyetlen célod van: kattintsanak rá, nyissák meg és olvassák el.

Hideghívás – lásd Cold Call.

Hook – Figyelemfelkeltő cím, illetve maga a “csali”, ami kattintást eredményez (pl. ingyenesen letölthető e-book stb.)

Hype – Nagy felhajtás. Amikor a csapból is egy adott téma folyik.

Inbound marketing – Marketingszemlélet, a tartalommarketing szinonimája. Célja, hogy a leadek és potenciális ügyfelek figyelmét hasznos anyagokkal kiérdemeld, és a marketingkommunikációdat akkor fogadhassák be, amikor nekik kényelmes.

Karakter – Egy betű vagy írásjel (akár spácium is). A magyarban gyakran leütésnek nevezik.

Keresőmarketing – Az online marketing részterülete, célja egy weboldal láthatóságának növelése a keresőprogramokban.

Rövidítése: SEM. Részterülete a keresőoptimalizáció (SEO) és a keresőhirdetések kezelése.

Keresőoptimalizáció – Adott kulcsszavakra a kereső találati listáján a weboldal lehető legjobb pozíciójába hozása. Rövidítése: SEO.

Keresőpozíció – Az adott weboldal megadott kulcsszóra a kereső találati oldalán elfoglalt sorrendi helyezése.

Keresőtranszparencia – A keresőprogramokban való láthatóság.

Kontent – Tartalom, főleg a weboldal felhasználóinak készített, jellemzően írásos anyagok. Nézd meg a tartalom típusait

Konverzió – Eredeti jelentése átalakítás. Marketinges szemszögből az adott stratégia célja (például vásárlás, hírlevélre feliratkozás stb.). A konverziós ráta az adott időszakra eső konvertált látogatók aránya a teljes mintához képest. A konverziós költség egy hagyományos látogató konvertálására fordított összeg.

Konverziós cél – Amilyen típusú konverziót el akarsz érni az adott oldallal. Ha az oldaladdal feliratkozókat gyűjtenél, akkor a konverziós cél a feliratkozás.

Kreatív – A hirdetés vagy egyéb marketinganyag tartalmi része (grafika, szöveg stb.)

Kurzív – Dőlt.

Landing page – Érkezési oldal. Miután a hirdetésünkre kattintott, ide érkezik meg a látogató.

Lead – Magyarul érdeklődő. Olyan személy, vagy szervezet, amely érdeklődése jeleként megadta egyes elérhetőségi adatait számunkra (pl. feliratkozott a hírlevelünkre).

Lead nurturing – Folyamat, amikor a potenciális ügyfelet (érdeklődőt) különböző kommunikációs csatornákon olyan tartalommal látjuk el, ami érdekli őt és segíthet neki a vásárlói döntés meghozatalában.

Link – Más néven hiperhivatkozás. Internetes szövegben az a kattintható elem, amely egy másik dokumentumra mutat a weben.

Linkcsere – Olyan tevékenység, amely egymás honlapjának népszerűbbé tételére irányul azáltal, hogy a szerkesztők kölcsönösen linkeket helyeznek el saját oldalukon, amik a linkcsere-partner oldalára mutatnak.

Linképítés – Egy adott weboldalra más oldalakról mutató hivatkozások mesterséges létrehozása (például linkkatalógusokba való beküldés útján). Ide tartozik és black-hat (feketekalapos) keresőoptimalizációs technikának tekinti a Google a keresési eredmény manipulálását célzó linkvásárlást is.

Linkmaketing – Olyan online marketing tevékenység, amely weboldalak közötti linkek, linkrendszerek építésével növeli a céloldal látogatottságát

Marketing – Olyan vállalati tevékenység, amely a vevők/felhasználók igényeinek kielégítése érdekében elemzi a piacot, meghatározza az eladni kívánt termékeket és szolgáltatásokat, megismerteti azokat a fogyasztókkal, kialakítja az árakat, megszervezi az értékesítést és befolyásolja a vásárlókat. A marketingkommunikációt reklámnak nevezzük.

Marketingkommunikáció – minden vállalati tevékenység, amellyel a cég kommunikál a potenciális ügyfeleivel, régi vásárlóival, partnereivel, befektetőivel stb. azért, hogy azzal a vállalat marketinges céljait előmozdítsa. Marketingkommunikációnak számít a reklám, a céges weboldal, a névjegykártya és a Facebook-oldal is.

Marketing-Mix – lásd: 4P

Meddőszórás – A célcsoportba nem tartozó – nem érdeklődő – személyeknek mutatott reklám. Holtszórásnak is nevezik.

Net-net – Valamennyi ügynökségi jutalék és kedvezmény levonása utáni ár.

Niche – Réspiac

Offline – Minden, ami nem az interneten történik

Online Marketing – Internetes eszközök segítségével megvalósított marketingtevékenység.

On-site – A weboldalon, annak felületén történő.

Open source – Nyílt foráskód. Olyan szoftverek, szellemi termékek típusa, amelynél a szerző közzéteszi, illetve szabadon felhasználhatóként, változtathatóként jelöli meg a művét.

Organikus – Természetes. Az organikus találati lista a Google adott keresőkifejezésre adott listája az elé ékelődött keresőhirdetések nélkül.

OST – A Magyar Távirati Iroda (MTI) Üzleti Sajtószolgálata.

Outbound marketing – Az inbound marketing ellentéte: az ügyfél mindennapi életvitelét megzavarod a marketingkommunikációval. Eszközei: cold calling, tévéreklám, hagyományos hirdetés. Szakemberek és kutatások szerint ma már kevésbé hatékony, mint az inbound.

PageRank – A Google által kifejlesztett mutató, amely a weboldalak értékét hivatott meghatározni. Bár pontos képletét titok fedi, alapvetően arra épül, mennyi és milyen minőségű oldalak linkelnek a miénkre.

PI (Page Impression) – Egy oldal megjelenési száma (azaz hányszor töltötték le).

Pop-under – A weboldal alján megjelenő sáv (felső réteg, így görgetés során sem tűnik el), amely valamilyen aktualitásra, akcióra hívja fel a figyelmet. A Popupnál általában kevésbé zavarja a böngészést.

Popup – Felugró ablak. Marketingeszközként általában a honlap címoldalán megjelenő felső réteg, amely egy aktuális akcióra, vagy hírlevél-feliratkozási lehetőségre hívja fel a figyelmet.

POS (Point of Sale) – A vásárlás helye. Olyan kártyaelfogadó terminálokat értünk alatta, ahol vásárlás bonyolítható le (pl. bolti bankkártyás fizetés)

Pozicionálás – Folyamat, amellyel megkülönbözteted magad a konkurensektől és megválaszolod a „miért téged válasszalak, és ne a másik 12 céget?” kérdést. Kiemelten fontos része a kommunikáció, mert az egyedi termékelőnyöket és USP-ket kommunikálni kell, illetve sokszor maga a kommunikáció stílusa pozicionálja a céget. A szakértői státusz kiépítése is a pozicionálás része.

PPC (Pay Per Click) – Olyan hirdetéstípus, ahol a hirdető a tényleges átkattintások száma alapján fizet (pl. Google AdWords)

PR (Public Relations) – Közösségi kapcsolatok. Amikor a marketingkommunikáció célja nem a közvetlen eladás, hanem a jó kapcsolatok ápolása a célközönséggel.

PR-cikk – Egy vállalat jó hírét keltő, hagyományosan ingyenes sajtómegjelenés. Fizetett változata az advertorial.

Promóció – Egy termék népszerűsítésére irányuló tevékenység.

ROI – Return on investment, azaz megtérülés.

RSS (Really Simple Syndication) – Olyan megoldás, amely jelzi, ha egy ezt alkalmazó weboldalra új tartalom került fel. Kb. egy virtuális hírfigyelő rendszer.

Sales – Értékesítés.

Sales Letter – Értékesítési célú levél, szöveg.

Scope – Projektcél.

SEO (Search Engine Optimization) – Keresőoptimalizálás. Olyan tevékenység, amelynek célja, hogy különböző eszközökkel az oldalunkat minél előrébb jelenítsék meg a keresők a találati listájukban

SEM (Search Engine Marketing) – Keresőmarketing. A SEO-nál tágabb fogalom, beletartozik minden, a keresőkkel kapcsolatos marketingtevékenység, pl. az AdWords hirdetések is.

Spam – Kéretlen reklámlevél. Olyan, gyakran pult alatt kínált termékek megvásárlására buzdító elektronikus levél, amelynek fogadásához a címzett nem járult hozzá.

Spamlink – Linkfarmokról (más oldalak keresőmanipulációs célú linkelésére épített oldalakról) vagy más alacsony értékű oldalakról kapott, jellemzően nagy számú, általában fizetett, de minden esetben a kereső találati listájának megváltoztatását célzó hivatkozás. A keresőspameket spamdexingnek nevezik.

SWOT, SWOT analízis – Olyan módszer, amellyel megállapíthatók, egymással összehasonlíthatóvá válnak egy termék, márka, vagy vállalat Erősségei, Gyengeségei, Lehetőségei és Veszélyforrásai (SWOT: Strenght, Weakness, Opportunity, Threat).
Találati oldal – A kereső (általában Google) azon oldala, ahol a keresésedre adott találatokat adja. Angolul SERP (Searh engine results page).

Targetálás – Célzás.

Tartalommarketing – A felhasználó számára a vállalkozás költségére készített PR célú anyag (szöveg, videó, infotermék stb.). Nem közvetlen hirdetést tartalmaz, hanem növeli a készítő hitelességét, a vállalattal szembeni goodwillt (jóakaratot, fordítják jó hírnévnek is): nem reklám, hanem hasznos tartalom. Része a copywriting (szövegírás).

Telemarketing – Telefonos értékesítői- és marketingtevékenység.

Testimonial – Ajánlólevél. Ide soroljuk a köszönetnyilvánításokat, véleményeket, melyeket megjelenítünk a termék kapcsán, de a testimonial marketing része a review-szerzés (visszajelzés, értékelés általában valós felhasználóktól).

Trigger – Automatizált marketingrendszerekben egy olyan meghatározott esemény, aminek megtörténtekor a lead kap valamit. Például trigger lehet a vásárlás, ami után kap egy e-mailt, amelyben a véleményét kérdezed. Másik trigger egy bizonyos rendelésösszeg (mondjuk 30 000 forint), ami után kap valami kedvezményt.

TrustRank – Feltételezett, de nem meghatározható mutató, mellyel a Google keresője egyes weboldalak megbízhatóságát, értékét méri (hasonló a PageRankhez).

Upsell – Felülértékesítés. Azt jelenti, hogy amikor a vevő beletett egy terméket a kosarába, felajánlunk neki egy nagyobb összegű kapcsolódó (kiegészítő) terméket, hátha arra is szüksége lesz. (Legismertebb példa erre a McDonald’s upsellje: adhatok nagyobb menüt?)

URL – Egy weboldal vagy aloldalának webcíme (például www.google.hu).

Usability – Használhatóság. A marketing azon ága, amely azzal foglalkozik, miként lehet egy terméket/szolgáltatást a legkönnyebben, legegyértelműbben használhatóvá tenni a fogyasztó számára

USP (Unique Selling Point) – Egyedi terméktulajdonság (az egyediség mint termékelőny). A betűszó feloldása még a „Unique Selling Proposition”, ez esetben egyedi értékesítési ajánlatot jelent.

UV – „unique visitor”, egyedi látogató.

Viralitás – Vírusszerű terjedés

Vírusmarketing – Olyan marketingeszköz, amely a vírusokhoz hasonlóan terjed: azaz a létrehozója nem tesz semmit a további terjedésért, mivel annak a tartalma olyan, hogy saját magát terjeszti tovább (pl. 10% kedvezményt kapsz, ha továbbküldöd 10 embernek)

Webanalitika – Olyan tevékenység, amely a weboldalak sikerességét célozza meghatározni mérés és az azt segítő szoftverek (pl. Google Analytics) segítségével

Webdesign – A weboldalak elkészítésére irányuló programozói, designeri és grafikusi tevékenység

Wiki – Szoftverekhez, illetve weboldalakhoz készült, szabadon szerkeszthető dokumentáció

Workflow – Marketingautomatizálásban: előre meghatározott interakciósor, amin az adott érdeklődőt végigviszed (pl.: e-mail – landing page – e-mail)