Terra-Tender Marketing life hack: 5 Instagram játék

Ha úgy érzed, hogy nincs elég aktivitás az oldaladon, akkor ideje újítanod egy kicsit. Lehet, hogy túl unalmasnak vagy egyhangúnak gondolják a követők a tartalmaidat, így nem árt egy kicsit felturbóznod azokat. Ebben a blogban olyan játékokról és aktivitás növelő poszt ötletekről olvashatsz, amelyek biztosan elérik a kívánt hatást és lájkolásra, megosztásra ösztönzik az oldalra látogatókat. De ne is húzzuk tovább a szót, íme az Instagram life hack-ek.

         1.Hol van Waldo? – Instagram kereső játék

Ennek a játéknak az a lényege, hogy fogsz egy neked tetsző, akár a tevékenységednek megfelelő képet, amelyen elbújtatod céged logóját. Ezek után a képet felosztod kockákra, akár egy sakktáblát és beszámozod a kockákat. Az oldaladon megosztod azzal a feladattal, hogy aki megtalálja a képen a céged logóját és leírja, hogy melyik cellában találta meg, az automatikusan részt vesz egy sorsolásban.

A sorsolás során nyerhető ajándék lehet akár az adott ember megemlítése az oldalon egy külön posztban. Ez a tevékenység amellett, hogy aktivitásra ösztönzi a követőket, még csábító is lehet, ugyanis a nyertesnek dedikált posztban a követők megismerhetik a győztes nevét.

Instagram játék waldo

       2. Bingo! – Instagram sztori és poszt játék

Egy igazán izgalmas játék, amely segítségével nemcsak az oldaladon fog a kattintások száma megnőni, hanem a taggeléseid száma is, ugyanis a játék lényege, hogy készítesz egy 4×4-es táblázatot és minden négyzetbe egy feladatot írsz. Az oszlopokat és sorokat megnevezed 1-1 számmal és betűvel. Ezek után a nap folyamán sztoriban kisorsolsz cellákat. Az kisorsolt cellához tartozó feladatot a követőidnek meg kell csinálnia és a saját sztorijaikban megosztani a céget megjelölve.

Azokat a sztorikat, amelyekben megjelölésre került a céged megoszthatod saját történetedben is.

Instagram sztori bingo

         3. Kvíz játék – hogy jobban megismerjenek az Instagram követők

Az Instagram sztoriban van egy olyan lehetőség, hogy egy kérdést felteszel, amelyre előre megfogalmazott válaszokat tehetsz közzé. Ezzel a játékkal a követőid többet megtudhatnak cégedről vagy a cégnél dolgozó munkavállalókról is. Ez segíthet bemutatni céged közvetlenebb oldalát is, ezáltal közelebb hozhatod a követőidet.

Instagram sztori quiz

        4. Kérdezz-Felelek – hogy jobban megismerd az Instagram követőidet

Az előző játék fordítva is működik, így nem csak a követőid ismerhetik meg a cégedet, hanem te is megismerheted a követőidet. Ez hozzáteszem nem csak játék szempontjából jó ötlet, hanem egy kisebb piackutatás szempontjából is, hiszen megismerve a követőidet megtudhatod, hogy milyen posztok tetszenek nekik, mit szeretnek és mikor szoktak aktívak lenni a social medián. Lássuk is, hogy hogyan néz ki egy ilyen kérdezz-felelek sztori!

Instagram sztori kérdezz-felelek

      5. Homályos – egy kis kitalálós játék az Instagramon

Ez a sztori játék arról szól, hogy ki kell találnia a követőidnek, hogy mi van a képen az elhomályosítás alatt. 3-4 képet kell kiraknod, amikre egyre kevesebb homályosítást raksz. Ezáltal a követőid nemcsak a sztorijaidat nézik végig, de privátban le is írhatják a megfejtést. Ezzel is növelve az aktivitást az oldaladon! Nézzük is meg, hogy hogyan néz ki egy ilyen sztori sorozat!

Instagram sztori homály
Instagram sztori homály 2
Instagram sztori homály 3

Ha tetszett blogunk, akkor kövess be minket Facebookon, Instagramon és LinkedIn-en a hasonlóan izgalmas tartalmakért!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

További bejegyzéseink

Honlap készítés menete

Honlapkészítés menete

Weboldalt készíteni nem csak elégséges, hanem szükséges, sőt elengedhetetlen feltétel egy cégnek. Mára ez tény! Az még fontosabb azonban, hogy a weboldalad miképp emelkedik a

Bővebben »

Hírlevél

Szeretnél az elsők között értesülni legfrissebb blogcikkeinkről!?
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Adatvédelmi szabályzat *