Terra-Tender Marketing life hack: 5 Instagram játék

Ha úgy érzed, hogy nincs elég aktivitás az oldaladon, akkor ideje újítanod egy kicsit. Lehet, hogy túl unalmasnak vagy egyhangúnak gondolják a követők a tartalmaidat, így nem árt egy kicsit felturbóznod azokat. Ebben a blogban olyan játékokról és aktivitás növelő poszt ötletekről olvashatsz, amelyek biztosan elérik a kívánt hatást és lájkolásra, megosztásra ösztönzik az oldalra látogatókat. De ne is húzzuk tovább a szót, íme az Instagram life hack-ek.

         1.Hol van Waldo? – Instagram kereső játék

Ennek a játéknak az a lényege, hogy fogsz egy neked tetsző, akár a tevékenységednek megfelelő képet, amelyen elbújtatod céged logóját. Ezek után a képet felosztod kockákra, akár egy sakktáblát és beszámozod a kockákat. Az oldaladon megosztod azzal a feladattal, hogy aki megtalálja a képen a céged logóját és leírja, hogy melyik cellában találta meg, az automatikusan részt vesz egy sorsolásban.

A sorsolás során nyerhető ajándék lehet akár az adott ember megemlítése az oldalon egy külön posztban. Ez a tevékenység amellett, hogy aktivitásra ösztönzi a követőket, még csábító is lehet, ugyanis a nyertesnek dedikált posztban a követők megismerhetik a győztes nevét.

Instagram játék waldo

       2. Bingo! – Instagram sztori és poszt játék

Egy igazán izgalmas játék, amely segítségével nemcsak az oldaladon fog a kattintások száma megnőni, hanem a taggeléseid száma is, ugyanis a játék lényege, hogy készítesz egy 4×4-es táblázatot és minden négyzetbe egy feladatot írsz. Az oszlopokat és sorokat megnevezed 1-1 számmal és betűvel. Ezek után a nap folyamán sztoriban kisorsolsz cellákat. Az kisorsolt cellához tartozó feladatot a követőidnek meg kell csinálnia és a saját sztorijaikban megosztani a céget megjelölve.

Azokat a sztorikat, amelyekben megjelölésre került a céged megoszthatod saját történetedben is.

Instagram sztori bingo

         3. Kvíz játék – hogy jobban megismerjenek az Instagram követők

Az Instagram sztoriban van egy olyan lehetőség, hogy egy kérdést felteszel, amelyre előre megfogalmazott válaszokat tehetsz közzé. Ezzel a játékkal a követőid többet megtudhatnak cégedről vagy a cégnél dolgozó munkavállalókról is. Ez segíthet bemutatni céged közvetlenebb oldalát is, ezáltal közelebb hozhatod a követőidet.

Instagram sztori quiz

        4. Kérdezz-Felelek – hogy jobban megismerd az Instagram követőidet

Az előző játék fordítva is működik, így nem csak a követőid ismerhetik meg a cégedet, hanem te is megismerheted a követőidet. Ez hozzáteszem nem csak játék szempontjából jó ötlet, hanem egy kisebb piackutatás szempontjából is, hiszen megismerve a követőidet megtudhatod, hogy milyen posztok tetszenek nekik, mit szeretnek és mikor szoktak aktívak lenni a social medián. Lássuk is, hogy hogyan néz ki egy ilyen kérdezz-felelek sztori!

Instagram sztori kérdezz-felelek

      5. Homályos – egy kis kitalálós játék az Instagramon

Ez a sztori játék arról szól, hogy ki kell találnia a követőidnek, hogy mi van a képen az elhomályosítás alatt. 3-4 képet kell kiraknod, amikre egyre kevesebb homályosítást raksz. Ezáltal a követőid nemcsak a sztorijaidat nézik végig, de privátban le is írhatják a megfejtést. Ezzel is növelve az aktivitást az oldaladon! Nézzük is meg, hogy hogyan néz ki egy ilyen sztori sorozat!

Instagram sztori homály
Instagram sztori homály 2
Instagram sztori homály 3

Ha tetszett blogunk, akkor kövess be minket Facebookon, Instagramon és LinkedIn-en a hasonlóan izgalmas tartalmakért!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

További bejegyzéseink

Hírlevél

Szeretnél az elsők között értesülni legfrissebb blogcikkeinkről!?
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Adatvédelmi szabályzat *